F.A.Q.

Hieronder staan de meest gestelde vragen. Mocht je vraag er niet bij staan kan je altijd mailen via het contactformulier op de contactpagina.


Wie werken er mee aan Schooltoneel.net?

Aan Schooltoneel.net werken vele verschillende mensen mee. Zo zijn er de pure toneelschrijvers die toneelstukken en schoolmusicals voor kinderen schrijven. Daarnaast hebben we een aantal leerkrachten van basisscholen die ons van advies dienen. Natuurlijk hebben we ook een aantal leerkrachten die zelf toneelstukken en afscheidsmusicals zijn gaan schrijven. Zij weten als geen ander wat de behoefte van de basisscholen is. Schooltoneel.net werkt ook samen met dramadocenten en dramatherapeuten. Het gaat hier dan om dramatische oefeningen voor kinderen en het ontwikkelingsaspect van het kind. U ziet dat Schooltoneel.net de expertise van alle kanten in huis haalt om u een zo goed mogelijk product te geven.


Hoe weet ik dat de toneelstukken en schoolmusicals van Schooltoneel.net goed zijn?

Van al onze toneelstukken en schoolmusicals is het script gratis te downloaden via de website. Voordat u een toneelstuk besteld kan u dus zelf al kijken of u het toneelstuk of de afscheidsmusical aan uw eisen voldoet. Daarnaast zijn onze toneelstukken en musicals al vele malen uitgevoerd in Nederland en Belgie. Vele scholen en leerkrachten hebben na hun uitvoering ons positieve feedback over de toneelstukken en kindermusicals gegeven.


Hoe gaat een bestelling in zijn werk?

U zoekt op de website een toneelstuk, lespakket of afscheidsmusical uit die u wilt lezen. Onder elke samenvatting staat een link naar de zichtversie. (bij schoolmusicals staat er een link naar een lied uit de musical) De zichtversie is voor een deel samengevat. Dit moeten we helaas doen omdat er anders toneelstukken en musicals van ons worden gespeeld zonder dat de auteur er voor betaald wordt. Als u een toneelstuk of afscheidsmusical hebt gevonden dan kunt u via de contactpagina uw bestelling mailen. U krijgt van ons dan een factuur gemaild met daarop de wijze van betalen. U moet rekening houden met een levertijd van ongeveer een week vanaf uw betaling. Als de betaling bij ons binnen is dan wordt het toneelstuk of de afscheidsmusical u toegestuurd.


Hoe worden de musicals en toneelstukken opgestuurd?

Wij proberen onze kosten zo laag mogelijk te houden zodat we u een goedkoop product kunnen bieden. Daarom worden de toneelstukken in de regel naar u toe gemaild in Acrobat. U kunt het toneelstuk dan zelf uitprinten en vermenigvuldigen. Omdat bij een afscheidsmusical er ook muziek wordt meegestuurd sturen sommige schrijvers hun musicalpakket per post.


Hoe vaak mag ik mijn toneelstuk opvoeren?

Als u bij schooltoneel.net een toneelstuk of schoolmusical besteld dan betaald u een eenmalig bedrag waarmee u het recht krijgt om het toneelstuk of de musical een jaar lang uit te voeren op uw school. Of u nu twee keer of honderd keer een uitvoering geeft, de prijs blijft gelijk.


Hoe vaak mag ik mijn toneelstuk opvoeren?

Dat kan! We zijn altijd op zoek naar nieuwe toneelstukken, schoolmusicals en lespakketten. Stuur via de contactpagina ons een mailtje en wie weet staat uw toneelstuk of musical binnenkort ook op Schooltoneel.net!


Kan ik ook meedoen met Schooltoneel.net?

Dat kan! We zijn altijd op zoek naar nieuwe toneelstukken, schoolmusicals en lespakketten. Stuur via de contactpagina ons een mailtje en wie weet staat uw toneelstuk of musical binnenkort ook op Schooltoneel.net!

Linkpartners