Blijf van mijn droom!

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 19 open
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Bas ligt te slapen. Hij droomt over de kerstman, over Rudolf het rendier met de rode neus, over Sneeuwwitje en de zeven dwergen, over cadeautjes.. Als zijn droom uit de hand dreigt te lopen (opstandige bomen, vastgelopen arrenslee, beledigd rendier) besluit hij zich maar eens met zijn droom te gaan bemoeien. Hij staat op en loopt zijn droom binnen....

Geluidsfragment: Blijf van mijn Droom


Geluidsfragment: Goeie nacht


Een droom van een kerstboom

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 18 open
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

In het bos wonen de 'Bossers': groene wezens die overdag slapen en in de avondschemering wakker worden. Hun ogen kunnen geen daglicht verdragen. De wintertijd is een slechte tijd voor de Bossers. De schemering duurt dan maar kort en soms worden ze daar somber van. Verschillende Bossers gingen al op pad naar de mensen om daar naar de avondlichten te kijken. Maar kom je daar te dicht bij, dan word je blind! Deze kerst lijdt de Bosserprinses aan duisternissomberheid. Twee Bossers gaan op pad om bij de mensen schemerlichtjes (=kerstboomlampjes) te stelen. Hoe zal dat aflopen?

Geluidsfragment: Kijk eens wat een boom


Geluidsfragment: Lees een boek


Kerstfeest in het kabouterbos

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 20 open
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 30 minuten

Als kinderen en grote mensen gaan slapen komen de tuinkabouters uit hun tuintjes tevoorschijn. Ze gaan naar hun kabouterbos. Deze kerst heeft de tuinkabouterkoning een vergadering gepland. Hij vindt het geen stijl dat de kerstman wel ieder jaar bij de mensen op bezoek komt, maar niet bij de tuinkabouters. Wat gaan ze eraan doen? Dan klinkt van achter uit de zaal: Ho ho ho! Wat nu? Komt de kerstman toch op bezoek?

Geluidsfragment: Kabouterbos


Geluidsfragment: Hiep Hiep Hoera


Kerstfeest met Rudolf

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 19 open
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 30 minuten

Het is kerstavond. Een familie zit gezellig om de kerstboom. Er wordt gebeld. Het is de kerstman, maar hij is ziek. Hij kan zo onmogelijk verder op pad. De dokter wordt erbij gehaald. De zuster geeft hem een prik. Hij moet rust hebben. Een kudde rendieren komt de kerstman halen, maar zien ze dan niet dat de kerstman ziek is? Opa weet de oplossing: Hij zal dit jaar voor kerstman spelen. Alleen, hij lijkt er helemaal niet op. Rudolf (the rednosed reindeer) probeert steeds maar aan het woord te komen, maar niemand luistert naar hem. Hij heeft de oplossing, die zit in zijn rode neus. Daar zit een beetje toverkracht in!

Geluidsfragment: Rudolf


Geluidsfragment: Dat kan toch niet?


Lekker even weg met kerst

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Onbeperkt aantal rollen
Prijs : €109,95
Tijdsduur : 60 minuten

Het is vlak voor kerst. We zien de woonkamer van een gezin. Het gezin is er niet. Ze zijn een paar dagen weg. De kamer blijft niet leeg. We beleven een kattenfeestje; er komen een stel kabouters voorbij; marsmannetjes komen leren hoe ze kerstfeest moeten vieren. We beleven ook nog een muizenavontuur, de hond van het gezin komt uit het pension met een paar maatjes en we zien waar Mien en Dirk de kerstdagen meemaken. Dan besluit de familie de kerstdagen toch maar thuis te vieren en ze komen lekker naar huis.

Lekker even weg met kerst is een kerstmusical die geschreven is voor de gehele basisschool. Van groep 1 tot groep 8 kan elk kind meedoen op zijn eigen niveau.

Geluidsfragment: Hondenlied


Geluidsfragment: Kattenlied


Niet getreurd, Kerstman!

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 20 open
Prijs : €78,95
Tijdsduur : 45 minuten

De kerstman is even in slaap gevallen. Als hij wakker wordt zijn zijn rendieren verdwenen. Ook een paar pakjes zijn weg. Wat nu? Kabouters komen en roepen de hulp in van een fee. Haar toverkunst is niet geweldig. Ze kan de rendieren niet terug toveren. Wel een stel andere rendieren. Die kunnen de kerstman toch ook wel helpen? Niet getreurd, kerstman! is een vrolijke, niet religieuze kerstmusical, geschreven met de bedoeling te worden gespeeld vr alle kinderen van de basisschool en dr leerlingen van de groepen 3 of 4. De rol van de kerstman kan worden gespeeld door de leerkracht of door een andere volwassene of een groot kind. Er zit veel muziek in en de musical is eenvoudig en snel in te studeren.

Geluidsfragment: Waar zitten jullie nou


Geluidsfragment: Supersnel


De Kerstknikker

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 22 open
Prijs : €103,95
Tijdsduur : 60 minuten

Vier kinderen uit deze tijd mopperen over kerst. Het is saai en altijd hetzelfde. Ze begrijpen niet wat hun ouders er leuk aan vinden. Ze besluiten met zn vieren op een andere manier kerst te vieren en lopen weg van huis. Nog voor ze een bezoekje kunnen brengen aan de snackbar vindt n van hen een oude knikker. Ze raapt hem op en dan beginnen de avonturen. De knikker brengt hen in de gouden eeuw, waarin, naar blijkt, niet iedereen een rijk leven leidt.
De kerstknikker is een niet religieuze kerstmusical, geschreven met de bedoeling te worden gespeeld vr alle kinderen van de basisschool en dr leerlingen van de groepen 7 of 8. Het heeft 22 uitgeschreven rollen, maar dat aantal is eenvoudig te variren.

Geluidsfragment: Kerstknikker


Geluidsfragment: Niet klagen


De avonturen van Kit en Kat

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Minimaal 12 spelers
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Tekst en muziek Marjon Dobbe, naar een sprookje van Eleonora Christensen.

De avonturen van Kit en Kat op de bebaarde berg is een niet religieuze kerstmusical, geschreven met de bedoeling te worden gespeeld vr alle kinderen van de basisschool en dr leerlingen van de groepen 7 of 8, eventueel aangevuld met jongere kinderen.

Het verhaal speelt zich af op de Noordpool, in en om het huis van de Kerstman. De kerstman is ontstemd, want plotseling is het zomer op de Noordpool. Wolker, de broer van de Kerstman is weer eens bezig geweest. Hij bepaalt het weer en had genoeg van de kou. Maar hoe moet dat nou, met de slee en zo.. Wolker wil het niet veranderen.
Wel, de Kerstman kan ook heus wel toveren. Met zijn ring zal hij het weer in orde maken. Maar wat nu? De ring wordt gestolen door een humeurige boomgeest. Allemaal zoeken dus. De steeds maar ruziemakende kittens Kit en Kat spelen een belangrijke rol in het oplossen van het raadsel en leren dat vriendschap meer oplost dan ruzie maken.

Er zijn 18 uitgeschreven rollen. Dat aantal kan worden aangepast door de groep elfen , kittens of boomgeesten te vergroten of verkleinen.

Geluidsfragment: Vrienden


Geluidsfragment: Hommeles


Een wonder in de winternacht

Auteur : Marian Woestenburg
Spelers: : Minimaal 15 spelers
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 45 minuten

Het wordt een mooie dag, dat kun je aan alles merken. De zon staat al boven de huizen, maar toch is de lucht nog fris en helder. Op de markt van Nazareth maken wij ons op voor de nieuwe dag. Op kisten en kleden hebben wij onze koopwaar uitgestald. Hier en daar klinkt gemekker en geblaat. Warme schapenwol! Heerlijke geitenmelk! Je kunt het kopen op de markt.
De lucht is vol van geuren. De geur van vers gebakken brood, van zoete dadels en vijgen. Grote vaten dorstlessende wijn staan te wachten om aangeslagen te worden. De markt van Nazareth is ook een ontmoetingsplaats. De dorpelingen ontmoeten elkaar hier, en wisselen allerlei nieuwtjes uit. Ook van ver buiten het dorp komen mannen, vrouwen en kinderen om te kopen en te verkopen. En om op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurt.

Nummer 2

Nummer 3


Zie ginds komt de Kerstman

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Minimaal 15 spelers
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 60 minuten

De Kerstman is weer in het land. Hij heeft dit jaar een paar kerstelfen meegenomen. Het is een drukte van belang in zijn verblijf met alle cadeautjes, maar de elfen helpen hem goed en zijn aardig bij de tijd. Alles wordt op de computer bijgehouden. Toch is hij in een slecht humeur: Waarom zingen alle kinderen altijd over Sinterklaas en nooit over de Kerstman? Kerstliedjes gaan over het feest, over lichtjes, over sneeuw, maar niet over de Kerstman. Een kerst elf heeft een goed idee: Een kerstmansongfestival! En dat is via Facebook maar zo geregeld. Al snel zijn de kandidaten aanwezig, al werd het feest bijna verstoord door de actiegroep ?red Sinterklaas? De wedstrijd kan beginnen, maar het valt nog niet mee om een leuk lied te maken over de Kerstman. Sommige kandidaten maken er een potje van: bouwen gewoon een Sinterklaasliedje om. Sinterklaas, die alles in Spanje op internet zit te volgen, kan het niet waarderen en belt de Kerstman. Het songfestival lijkt helemaal te mislukken? Een grappige musical voor de midden/ bovenbouw met 20 uitgeschreven rollen. Dit aantal kan gemakkelijk worden uitgebreid of ingekrompen. Speelduur ongeveer 50 minuten

Geluidsfragment: Kerstman hallo


Geluidsfragment: Klaaglied


Linkpartners