Blijf maar weg Sinterklaas

Auteur : Peter Krabbenbos en Alex Otten
Spelers: : 13 open
Prijs : €113,05
Tijdsduur : 30 minuten

Sinterklaas kijkt vreemd op als hij een brief krijgt van de burgemeester. Daarin staat dat hij niet meer gewenst is. Vanwege fopcadeaupapierverspilling, pepernootverstoppingen, kapotte dakpannen, gerantsoeneerde winterpenen en al dat losse snoep: dat trekt ratten! Het staat er echt zwart op wit... Zo zout heeft de Sint het nog nooit gegeten, en dat is ook niet gezond voor een oude man. Hij wordt er dus goed ziek van, en dat kan natuurlijk niet; een zieke Sint. De Pieten willen weten wat er achter die brief steekt en gaan op onderzoek uit. Uiteindelijk worden zo de snoodaards in de "kraag" gegrepen en die - zoals het bij Sinterklazen vaker voorkomt - door middel van zelfreflectie tot 'betere' gedachten en daden gemaand. Een korte humoristische, warme en menselijke Sinterklaasmusical. De musical kan gespeeld worden door kinderen van onder-, midden- en bovenbouw; apart maar ook met z'n allen. Makkelijk in te studeren. Kortom een aanrader voor de hele school.

Geluidsfragment: Blijf maar weg Sinterklaas


Geluidsfragment: Inpakken & wegwezen


De kleren van Sinterklaas

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 16 open
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 45 minuten

Pieten en Sinterklaas komen terug van een regenachtige tocht. Sinterklaas zijn mantel en mijter zijn helemaal vies geworden en moeten worden gewassen. Maar de volgende dag blijken beide niet meer te passen. Gekrompen? Peter en Jooske weten wel beter: Het is het Sinterklaaspak uit de poppenhoek. Hoe komt dat pak toch bij Sinterklaas?

Geluidsfragment: De kleren van Sinterklaas


Geluidsfragment: In de wasmachine


Sinterklaas en de moppernoten

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 19 open
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 45 minuten

Het verhaal speelt zich af in een klaslokaal op een school. Juf en de kinderen wachten op Sinterklaas. De stoel staat al klaar. Er wordt nog wat gezongen en... daar is hij dan, met zijn zwarte Pieten. Alle kinderen zijn blij en vrolijk. Maar zodra ze een pepernoot hebben gegeten veranderen ze in akelige mopperaars. Sint en de Pieten vertrekken naar een andere school waar hopelijk wel aardige kinderen zijn. Gelukkig betrapt meester Ruud een stel nare heksen die bezig zijn het Sinterklaasfeest eens goed te verpesten met hun moppernoten. Meester Ruud bedenkt een snood plan en geeft de heksen een koekje van eigen deeg... Sinterklaas en de moppernoten is een musical die is bedoeld om te worden gespeeld voor alle kinderen van de basisschool en door kinderen ongeveer vanaf de middenbouw. (of eventueel volwassenen) De spelduur is ongeveer 40 minuten. Er zijn 19 uitgeschreven rollen on deze Sinterklaasmusical. Dit aantal is eenvoudig aan te passen. De musical is eenvoudig en snel in te studeren en begint met een eenvoudig liedje dat je zou kunnen laten zingen door de hele school.

Geluidsfragment: Moppernoten


Geluidsfragment: Droomliedje


Wat krijgen we nou, Sinterklaas?

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Minimaal 18 spelers
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 30 minuten

We zijn in de kamer van Sinterklaas in Nederland. Sint zit er wat sip bij. Het boek van Sint is verdwenen! Wie moet nou welk cadeautje? Sint gokt maar wat en er klopt natuurlijk niks van. Het loopt allemaal in de soep. “Wat krijgen we nou, Sinterklaas?” is een korte musical (ongeveer een half uur ) voor de onder- en middenbouw. 18 uitgeschreven rollen, eenvoudig uit te breiden of in te krimpen. De twee grootste rollen zijn voor Sint en de hoofdpiet. De musical is eenvoudig en snel in te studeren.

Geluidsfragment: De Sinterklaasmusical


Geluidsfragment: Daar is het boek


Sint ruimt op

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Minimaal 8 spelers
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 30 minuten

Sinterklaas en zijn Pieten luisteren bij een familie. De kinderen zijn behoorlijk verwend. Zij hebben geen zin om voor Sint te zingen. Ze hoeven ook niets in hun schoen: Die cadeautjes van Sinterklaas zijn toch waardeloos. Computeren en televisie kijken is veel leuker. De Pieten willen deze kinderen maar liever overslaan, maar Sinterklaas heeft een idee. Daarvoor moet hij de Sinterklaaszolder op en eens flink opruiming houden. Wat daar allemaal tevoorschijn komt! O, kom er eens kijken! Als ze de volgende dag bij de familie op bezoek gaan lijkt Sinterklaas toch ook wel erg van computeren te houden: Het lijkt wel of hij het hele Sinterklaasfeest is vergeten!

Een Sinterklaasmusical voor de middenbouw ( vanaf een jaar of 8)
Duur: ongeveer een half uur met 5 liedjes.
18 uitgeschreven rollen waarvan het aantal eenvoudig te variëren is.

Geluidsfragment: Wat is er met Sinterklaas


Geluidsfragment: Computerspel


Linkpartners